HOPEGENESIS: γεννήθηκαν δύο μικροί ήρωες σε Σχοινούσα και Φούρνους

Η Stoiximan, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», έχει αναλάβει τη στήριξη και ενίσχυση της δράσης της HOPEgenesis, για την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην ακριτική Ελλάδα, με την ”υιοθέτηση” 10 ακριτικών νησιών, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό κάθε γυναίκας που κατοικεί μόνιμα σε αυτά.

Πριν από λίγες ημέρες, δύο μικροί ήρωες, ήρθαν στον κόσμο, από τους Φούρνους και την Σχοινούσα, αποτελώντας τις πρώτες γεννήσεις από την έναρξη της συνεργασίας της Stoiximan με την HOPEgenesis. H HOPEgenesis υποστήριξε τις μητέρες καθ’όλη τη διάρκεια της κύησης, παρέχοντάς τους ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα και καλύπτοντας όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό τους, τη μεταφορά και τη διαμονή τους στην Αθήνα.

Τέλη Μαρτίου, το πρόγραμμα βρέθηκε στις Μικρές Κυκλάδες και δη στα Κουφονήσια. Όπως είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αντώνης Κωβαίος  «Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την HOPE genesis, οι κάτοικοι των Κουφονησίων, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενταχθούν στο τόσο σπουδαίο πρόγραμμα της...» Οπως κι έγινε. Και οι Μικρές Κυκλάδες στο σύνολό τους έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα. 
 
Όμως ενδιαφέρον έχουν οι προσωπικές μαρτυρίες… «Η υποστήριξη και η εξυπηρέτηση από τα παιδιά της HOPE ήταν φανταστική. Ο,τι ώρα χρειάστηκε να τηλεφωνήσω και να ζητήσω βοήθεια και πληροφορίες ανταποκρίθηκαν. Η συνέπειά τους, ξεχωριστή. Κι όσες φορές ανέβηκα στην Αθήνα για εξετάσεις και τελικά για να γεννήσω, όλα ήταν πληρωμένα, και ήταν δίπλα μου», αναφέρει η κ. Μαρία Ανεμογιάννη από την Τήλο, που έφερε το κοριτσάκι της στη ζωή τον Αύγουστο του 2017. Ήταν το πρώτο παιδί της, μετά ακολούθησε μια συγγενής της κι έπεται συνέχεια...

Με τη βοήθεια της HOPE γέννησε και η Μαρία Μαντσιούρη, δασκάλα στους Λειψούς. «Οι γυναίκες φοβούνται να γεννήσουν στα νησιά. Ο πρώτος λόγος είναι η έλλειψη γιατρών, ο δεύτερος είναι η δυσκολία της συγκοινωνίας. Ο φόβος μη συμβεί τίποτα και δεν μπορούμε να φύγουμε από το νησί. Η HOΡΕ μας βοήθησε και ψυχολογικά και οικονομικά, πολύ βασικό στις μέρες μας», σημειώνει η κ. Μαντσιούρη. Γιατί, η εγκυμοσύνη είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο.

Η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 37 νησιά και 130 ηπειρωτικά χωριά της Ελλάδας που παρουσιάζουν αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, στην οργάνωση συμβάλλουν 57 εθελοντές (12 γυναικολόγοι, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικό προσωπικό), την υποστηρίζουν πάνω από 1.000 άτομα ως φίλοι και έχει ομάδες συνεργασίας σε μαιευτήρια σε Αθήνα, Ρόδο, Βόλο, Σύρο και Χίο. Εχει δε υποστηρίξει 31 γυναίκες και έχουν έρθει στον κόσμο 33 μωρά, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένονται άλλα 27 μωρά.

Μέσω του προγράμματός της, η HOPEgenesis προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», η Stoiximan συνεχίζει να στηρίζει και να εμπνέεται από τις ιστορίες των ανθρώπων της ακριτικής Ελλάδας, ταξιδεύοντας σε όλο και περισσότερες «μικρές γωνιές» της χώρας, προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της.