Καλύπτονται κενά σε αγροτικά ιατρεία

Η υποστελέχωση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ελλάδας τόσο σε ιατρικό όσο και παραϊατρικό προσωπικό (αλλά και διοικητικό) είναι κάτι παραπάνω από γνωστή. Αγγίζει το όριο του ανέκδοτου. Και η σχετική έκδοση που είδε πρόσφατα το φως της επικαιρότητας από την ΠΟΕΔΗΝ κατέγραψε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα κενά αλλά και τα παράδοξα της καθημερινότητας στα 50 νοσοκομεία της Ελλάδας.

Και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έρχονται άμεσα προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων από την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία της χώρας. Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση, από τους 190 γιατρούς, οι 55 θα καλύψουν ιατρεία άγονων περιοχών τα οποία ήταν κενά επί σειρά ετών. (π.χ. Κάρπαθος, Τήλος, Ψαρά). Να σημειωθεί ότι πρόσφατα δόθηκε από το υπουργείο Υγείας ειδικό οικονομικό κίνητρο στελέχωσης (400 €) το οποίο μάλιστα χορηγείται με αναδρομική ισχύ από 21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).

Επίσης έγινε γνωστό ότι δεκατέσσερις θέσεις αγροτικών γιατρών θα καλυφθούν σε νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της αριθμ. Α2γ/οικ.48789/29-06-2016 «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεων και επί θητεία) που δεν καλύφθηκαν αφενός από την αρ Α2γ/οικ. 7237/29-01-2016 προκήρυξη και αφετέρου από τα κενά που προέκυψαν σε νησιωτικές, άγονες και προβληματικές περιοχές στα Π.Ε.Δ.Υ - Κέντρα Υγείας, Π.Ε.Δ.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία, Π.Ε.Δ.Υ - Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία, Π.Ε.Δ.Υ - Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Γενικά Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας».

Ειδικότερα, θα καλυφθούν μία θέση στην Αμοργό, δύο θέσεις στην Άνδρο, δύο θέσεις στην Ίο, δύο θέσεις στη Μύκονο (η μία στον αερολιμένα του νησιού), δύο θέσεις στη Σέριφο (η μία επί θητεία), μία θέση στην Κίμωλο, μία θέση στην Πάρο, μία θέση στην Κύθνο, μία θέση στη Σαντορίνη και μία θέση στη Νάξο (επί θητεία).

Ενστάσεις επί των προσωρινών αποτελεσμάτων μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30 στο Υπουργείο Υγείας, στο Γενικό πρωτόκολλο Αριστοτέλους 19 ή με αποστολή στο fax 210 5238353.

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι χτες έληξε και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη 850 θέσεων εργασίας όλων των ειδικοτήτων. Οι αιτήσεις εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 5.000 και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Δείτε στο τέλος του άρθρου τον πλήρη πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων

Με πληροφορίες από το naxostimes.gr και dimokratiki.gr

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News