Κυκλάδες: Ενα νέο κρούσμα, 124 συνολικά σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Ενα κρούσμα έχουμε σήμερα στις Κυκλάδες

Ο κορωνοϊός χτύπησε και σήμερα τις Κυκλάδες… Λογικό και αναμενόμενο. Θα το ξαναπούμε… Ο ΕΟΔΥ είναι ο πλέον αρμόδιος για την ενημέρωση. Και για τις λεπτομέρειες.. Κυνήγι μαγισσών δεν υπάρχει κανείς λόγος να επιδοθεί… Αυτό που μετράει είναι να προσέχουμε. Τόσο εμείς σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συνολικό… Εάν δεν τα καταφέρουμε, τότε είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας… Και όποιος αντέξει…

Τετάρτη 5 Αυγούστου και η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ είναι ξεκάθαρη… « Σε 124 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, από αυτά τα 15 εντοπίστηκαν, κατόπιν ελέγχων, στις πύλες εισόδου της χώρας. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν:

- 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 9 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

- 22 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- 22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων τέσσερα αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα έξι αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

- Ένα  στην Αρκαδία

- Ένα στη Δράμα

- Δύο στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

- 18 στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης

- Δύο στην Ημαθία

- Οκτώ στην Καβάλα, συνδεόμενα με τα κρούσματα στην κρεατοβιομηχανία Vikre

- Οκτώ στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους.

- Έξι στη Μαγνησία, από τα οποία τα 4 συνδέονται με τα κρούσματα στο στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

- Ένα στην Πιερία

- Ένα στην Καστοριά

- Ένα στην Κέρκυρα

- Δύο στην Κοζάνη

- Ένα στις Κυκλάδες

- Ένα στην Πέλλα

- Δύο στη Χαλκιδική

- Ένα στα Χανιά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 1.349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα καταγεγραμμένος θάνατος και 210 θάνατοι συνολικά στη χώρα. Οι 67 (31.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες

Η διάμεση ηλικία των θανόντων μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News