Νάξος - Νοσοκομείο: Ορκίστηκε η Φραγκίσκου, από αύριο (20/01) πιάνει δουλειά

Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα της 14ης Ιανουαρίου (Αρ. Φύλλου 15) της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και όπως διαβάζουμε ".... Διορίζουμε την ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ.: ΑΟ 447914, Πτυχιούχο Χημικό Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. - Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, αρμοδιότητας 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του ν. 3528/2007, με βαθμό 2ο, με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 4052/2012" ...

Η Καλλίτσα Φραγκίσκου και επίσημα είδε τον διορισμό της ως αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου να γίνεται γνωστός μέσω του Φύλλου Κυβερνήσεως. Ομως, έχουμε και την ορκωμοσία.. Κι αυτή έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου στην Αθήνα και δη στα γραφεία της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου... Η νέα αναπληρώτρια, όχι μόνο ορκίστηκε αλλά έβαλε και την υπογραφή της σε συμβόλαιο αποδοτικότητας. Βλέπετε, με την αλλαγή κυβέρνησης έχουμε και νέα δεδομένα. Και όπως αναφέρει η κα Φραγκίσκου στην προσωπική της σελίδα στα social media "Στα γραφεία της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, ενώπιον του Διοικητή κ. Χρήστου Ροϊλού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/01/2019 η Ορκομωσία μου και η υπογραφή του Συμβολαίου Αποδοτικότητας, . σύμφωνα με το οποίο θα γίνει άμεσα συλλογή ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων για την υφιστάμενη κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου. Με βάση τα δεδομένα αυτά και σε συμφωνία με τον κ. Ροϊλό θα καθοριστούν οι τριμηνιαίοι και ετήσιοι στόχοι για το Νοσοκομείο.
Ευχαριστώ θερμά τον απερχόμενο Αν. Διοικητή κ. Απιδόπουλο για την συνεργασία και την ενημέρωση, στο μεσοδιάστημα από την ανακοίνωση της επιλογής μου από το Υπουργείο Υγείας. Αύριο αναλαμβάνω επίσημα τα καθήκοντά μου..."

Εμείς να επαναλάβουμε ότι παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Απιδόπουλος έκανε πολύ καλή δουλειά και ανέβασε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα να γίνουν... Και άλλωστε, εχθρός του καλού, πάντα είναι το καλύτερο. Και η Καλλίτσα Φραγκίσκου έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τις προκλήσεις. Το έκανε τόσο στον Δήμο όταν ανέλαβε την υπόθεση «Βιολογικός της Χώρας Νάξου), το έκανε και σε ιδιωτικό επίπεδο μέσα από την επιχείρησή της (βλ «Ναξία») και συν τοις άλλοις, όπως λέει και στο στενό οικογενειακό της κύκλο «μου αρέσουν οι προκλήσεις»… Οπότε, γιατί να μην το κάνει και στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου...  Οταν, μάλιστα, έχει και ένα στρωμμένο (όχι με αγκάθια) δρόμο μπροστά της από την προηγούμενη διοίκηση... 

Είναι η δεύτερη γυναίκα διοικήτρια, μετά την κα Μαργαριτίδου, η οποία είχε διατελέσει στην ίδια θέση πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια (2000 - 2002) και όταν είχε γίνει γνωστός ο διορισμός της είχε γράψει στην σελίδα που έχει στα social media " Δέσμευσή μου, η προσήλωση με θέληση και ήθος στα νέα μου καθήκοντα για τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας”.