Το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Νάξου έχει «αδικηθεί»

Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου… Μία ιστορία που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει δώσει ένα από τα ωραιότερα σενάρια για κινηματογραφική ταινία καθότι όσα γίνονται εντός και …εκτός του περιβάλλοντος χώρου χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου διοργανώνεται μία εκδήλωση για το «σήμερα και αύριο» του Νοσοκομείου της Νάξου. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στις 20:00 και την συνδιοργανώνουν η ΝΟΒΕ και ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη Παρασκευή έχουν βγει στα ΜΜΕ οι πλέον αρμόδιοι γύρω από το νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας και κρούουν το κώδωνα κινδύνου. Βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν στα γύρω νησιά, το Νοσοκομείο Σαντορίνης παρά την όποια γκρίνια λειτουργεί και +100 άτομα προσωπικό, στη Σύρο έχουμε πλέον αναβάθμιση του νοσοκομειακού υλικού μέσω ΕΣΠΑ και η Νάξος; Περιμένει. Τι; Την ιδιωτική πρωτοβουλία; Τους γιατρούς που θα έρθουν μόνοι τους; Εμάς όλους που απλά είμαστε παρατηρητές σε ότι συμβαίνει;

Ο Θεοχάρης Λάμπου πρώην διοικητής του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας του νησιού, βρέθηκε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Aegean Voice 107.5 – Η Φωνή του Αιγαίου και μίλησε για αρκετά θέματα…. Ας δούμε περιληπτικά τι ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

Στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.  Ειδικότερα, τόνισε την αναγκαιότητα ενός νέου συγχρόνου οργανισμού για το Νοσοκομείο μας που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία των διαφόρων τμημάτων του Νοσοκομείου και θα καλύπτει τις ανάγκες της Νάξου και των άλλων νησιών.  Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού στον οργανισμό του Νοσοκομείου μειώθηκαν από 47 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε 19, όπως κατήγγειλε ο κ. Λάμπου.

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε από τους τοπικούς φορείς και τον κόσμο να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διεκδίκηση των αιτημάτων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας.  Η πολιτεία, όπως είπε ο κ. Λάμπου, έχει «αδικήσει» το Νοσοκομείο Νάξου υπέρ των Νοσοκομείων Σύρου και Σαντορίνης.

Για το μέλλον, ο κ. Λάμπου, έθεσε ως στόχο το Νοσοκομείο μας γίνει ένα ολοκληρωμένο νοσοκομείο δευτεροβάθμιας περίθαλψης ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει με επιτυχία επείγοντα περιστατικά, όπως τροχαία ή σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά, να λειτουργήσουν τα χειρουργεία, η μονάδα τεχνητού νεφρού, τα μαιευτήρια.  Ο κ. Λάμπου τόνισε ότι οι υποδομές για τη λειτουργία όλων αυτών υπάρχουν στο νοσοκομείο μας και υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια και είναι πολύ σύγχρονες.

Η πρόσκληση

Ακολουθεί η πρόσκληση που φέρει την υπογραφή του κου Βλασερού (πρόεδρος) και Λεγάκης (γραμματέας) για την εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει ο Ναξιακός Οργανισμός Βιοϊατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) με θέμα το Νοσοκομείο Νάξου…

«Ο Ναξιακός Οργανισμός Βιοϊατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) σε συνεργασία με την Ένωση Φίλων του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου και του Ιδρύματος Στήριξης Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου της Νάξου".

Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι φορέων του νησιού ενώ θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στο Δημαρχείο Νάξου.

Καλούνται οι κάτοικοι του νησιού να δώσουν βροντερό παρών στην εκδήλωση. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα χρήσιμη για ένα τόσο οξύ θέμα όπως είναι η λειτουργία του Νοσοκομείου, που μας αφορά όλους μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News