Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου: Να διοριστούν άμεσα γιατροί στο Κέντρο Υγείας

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου, θέτει την αναγκαιότητα της άμεσης στελέχωσης των Κέντρων Υγείας των νησιών, ζητώντας την παρέμβαση προς την κυβέρνηση των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων.

Η κυβέρνηση, προφανώς κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού και πιεζόμενη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αναγνώρισε, ελπίζουμε όχι για λόγους επικοινωνιακούς, την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας.

Είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, που δεκαετίες ολόκληρες αφέθηκε στην τύχη της, που με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα, τώρα που τα κρούσματα του φονικού ιού πολλαπλασιάζονται, για να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία της χώρας από περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στα Κέντρα Υγείας.

Αλλά ακόμα και σήμερα, που, εάν μας ξεφύγει ο ιός, θα γίνουμε Ιταλία και Ισπανία, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε διορισμούς γιατρών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Απόδειξη η περίπτωση της γιατρού κ. Ελευθερίας Καψάλη, που έχει υποβάλει αίτηση διορισμού της στο Κέντρο Υγείας Πάρου πριν από δύο μήνες και παραμένει ακόμα αδιόριστη.

Κατά τα άλλα, στην τηλεδιάσκεψη που είχε οργανώσει πρόσφατα ο Δήμος, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠE αναζητούσε γιατρούς για να τους διορίσει στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Υποκρισία; Δούλεμα της τοπικής μας κοινωνίας; Ανικανότητα; Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρισκόμαστε και χρειάζεται μόνο μια υπογραφή.

Καλούμε το Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τους βουλευτές του νομού μας να παρέμβουν δυναμικά και να απαιτήσουν διορισμούς γιατρών στα Κέντρα Υγείας των νησιών μας, τώρα και όχι αύριο που μπορεί να είναι αργά.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ