Σύρος: Ξεκινά στο Νοσοκομείο το "Σχολείο Φροντιστών Ατόμων με Άνοια"

Η κοινή Διοικήτρια του Γ.Ν.Σύρου& Γ.Ν.- Κ.Υ Νάξου, Μπουραντά Μαργαρίτα, ενημερώσει τους πολίτες των Κυκλάδων ότι στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης του Γ.Ν.Σύρου, ξεκινάει το πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών», το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με άνοια και προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 συναντήσεις, στις οποίες πραγματοποιείται μια βασική ομιλία διάρκειας 30 λεπτών από έναν επαγγελματία υγείας και ακολουθεί συζήτηση μαζί με καφέ, με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας διάρκειας 2 ωρών.

Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας , να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Χώρος διεξαγωγής των συναντήσεων είναι η αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ 2ος όροφος (πρώην ΚΕ.ΚΥ.ΚΑΜΕΑ, όπισθεν Γενικού Νοσοκομείου Σύρου).

Επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η ψυχίατρος Κα Ε.Εγγλέζου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 22813-60316 (Ε.Αγγελετάκη) 22813-60338 (Α.Πέτρου) και στα email: [email protected] [email protected]

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών.

Πρόγραμμα Σχολείου Φροντιστών

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2020

Ημέρα: Τρίτη Ώρα:11:00-13:00

ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Τρίτη 21/1/2020

1. ΑΝΟΙΑ: κλινική εικόνα, διάγνωση και στάδια της νόσου. (Ε.Εγγλέζου)

Τρίτη 28/1/2020

2. ΑΝΟΙΑ:πρόληψη,γενετικά δεδομένα και φαρμακευτική αντιμετώπιση. (Ε.Εγγλέζου)

Τρίτη 4/2/2020

3.Συμβουλές για την καθημερινότητα του φροντιστή - ασφάλεια ασθενή και αντιμετώπιση διαταραχών συμπεριφοράς. (Ε.Αγγελετάκη-Α.Δαφνά)

Τρίτη 11/2/2020

4. Δυσλειτουργικές γνωσίες του φροντιστή και επιβάρυνση από το ρόλο του. Η έννοια της αυτοφροντίδας. (Α.Δαφνά)

Τρίτη 18/2/2020

5.Σημασία δραστηριοτήτων και δικτύωσης με την κοινότητα. Νομικά ζητήματα στην Τρίτη Ηλικία. (Α.Μάρης-Δ.Καλαντζή/Α.Βουτσίνου)

Τρίτη 25/2/2020

6.Νοσηλευτική φροντίδα σε προχωρημένο στάδιο της άνοιας. (Α.Πέτρου)

7. Η εμπειρία των φροντιστών

Δελτίο Ενημέρωσης